BiH / Izmjene i dopune Zakona o koncesijama na sjednici Skupštine KS

30. 10. 2019. u 08:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Izmjene i dopune Zakona o koncesijama u Kantonu Sarajevo, koje između ostalog obuhvataju usklađivanje odredbi postojećeg Zakona o koncesijama sa zakonom u FBiH, trebalo bi da budu razmatrane sjednici Skupštine Kantona koja je najavljena za danas.

Ministar privrede KS-a Haris Bašić kazao je da su izmjenama precizirana resorna ministarstva za predmete koncesije, oblasti iz njihovog resora, kao i donošenje propisa kojim će se utvrditi način i kriteriji definisanja javnog dobra, te otvaranje registra imovine koja ima karakter javnog dobra.

„Znatno su skraćeni rokovi za poduzimanje radnji u postupcima dodjele koncesije, kao i rok početka korištenja“, zaključio je ministar Bašić.

Na dnevnom redu najavljene sjednice je i Informacija o realizaciji mjera za sanaciju i reorganizaciju KJKP "GRAS" te Informacija Uprave KJKP "Vodovod i kanalizacija" za posljednja tri mjeseca.

Zastupnici će također, između ostalog, razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi,  Prijedlog odluke o proširenju djelatnosti Javne ustanove "Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo" na djelatnost obrazovanja odraslih te Prijedlog odluke o osnivanju Javne ustanove Kantonalni stambeni fond Sarajevo.

NEMA KOMENTARA