Izmjene i dopune Zakona o koncesijama na sjednici Skupštine KS

Radiosarajevo.ba
Izmjene i dopune Zakona o koncesijama na sjednici Skupštine KS
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Skupština KS

Izmjene i dopune Zakona o koncesijama u Kantonu Sarajevo, koje između ostalog obuhvataju usklađivanje odredbi postojećeg Zakona o koncesijama sa zakonom u FBiH, trebalo bi da budu razmatrane sjednici Skupštine Kantona koja je najavljena za danas.

Ministar privrede KS-a Haris Bašić kazao je da su izmjenama precizirana resorna ministarstva za predmete koncesije, oblasti iz njihovog resora, kao i donošenje propisa kojim će se utvrditi način i kriteriji definisanja javnog dobra, te otvaranje registra imovine koja ima karakter javnog dobra.

„Znatno su skraćeni rokovi za poduzimanje radnji u postupcima dodjele koncesije, kao i rok početka korištenja“, zaključio je ministar Bašić.

Na dnevnom redu najavljene sjednice je i Informacija o realizaciji mjera za sanaciju i reorganizaciju KJKP "GRAS" te Informacija Uprave KJKP "Vodovod i kanalizacija" za posljednja tri mjeseca.

Zastupnici će također, između ostalog, razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi,  Prijedlog odluke o proširenju djelatnosti Javne ustanove "Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo" na djelatnost obrazovanja odraslih te Prijedlog odluke o osnivanju Javne ustanove Kantonalni stambeni fond Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije