Iz MUP-a KS pojasnili pojačane kontrole saobraćaja na ulicama Sarajeva. Evo o čemu se radi

1
F. B.
Iz MUP-a KS pojasnili pojačane kontrole saobraćaja na ulicama Sarajeva. Evo o čemu se radi
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevski policajci / Ilustracija

Glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), Mersiha Novalić, je za portal Radiosarajevo.ba objasnila okvire u kojima postupaju sarajevski policajci a vezane za sigurnost saobraćaja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Na vijest koja se pojavila u lokalnim medijima i društvenim mrežama da sarajevska policija vrši pojačane kontrole pješaka na ulicama Sarajeva, Novalić je za portal Radiosarajevo.ba rekla: "To nije ništa novo. Pojačane mjere u sigurnosti saobraćaja na snazi su od 12. marta 2023. godine."

"Između ostalog, pod te mjere spadaju i pješaci jer je evidentno njihova sigurnost ugrožena, što zbog njihovog nemara i grešaka, tako i zbog nepoštivanja saobraćajnih propisa samih vozača", rekla je Mersiha Novalić za portal Radiosarajevo.ba.

Drama u Mostaru: Palicama pretučen novinar i kolumnist

Drama u Mostaru: Palicama pretučen novinar i kolumnist

"Pripadnici Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo svaki radni dan su, u terminima od 7 do 9 sati i 15 do 17 sati (u periodima najveće gužve na ulicama) na terenu i preduzimaju sve moguće mjere kako bi se saobraćaj što brže i lakše odvijao", poručuje Novalić.

Na pitanje o kažnjavanju pješaka zbog prelazaka na crveno svjetlo i mimo pješačkog prelaza, Novalić je odgovorila: "To je standardna procedura, pješaci su se uvijek kažnjavali za te prekršaje i to nije ništa novo."

Na današnjoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo također se govorilo o sigurnosti pješaka i parking mjestima u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije