Inicijativa: Uspostavljanje autobuske linije Aerodrom - Centar

Fena
Inicijativa: Uspostavljanje autobuske linije Aerodrom - Centar
Novi menadžment Javnog poduzeća Međunarodni aerodrom Sarajevo d.o.o. Sarajevo pokrenuo je inicijativu o uspostavljanju autobuske linije koja bi povezala centar grada Sarajeva s Aerodromom.

Kompanija Centrotrans d.o.o. izrazila je spremnost da podrži ovu inicijativu, nakon čega su uslijedili pregovori u vezi s utvrđivanjem rute, formiranja cijene karata i usklađivanjem reda vožnje s aktuelnim redom letenja, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Pregovori Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Centrotransa uspješno su okončani nakon čega je kompanija Centrotrans predala zahtjev za registraciju ove autobuske linije nadležnom Ministarstvu za saobraćaj Kantona Sarajevo.  

Iako je ljetna sezona započela, te se tim povećao i broj turista koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu, nadležno Ministarstvo još nije dalo odobrenje za uspostavu ove linije. Vjerujemo da će se u što skorijem periodu razriješiti ova situacija, kako bismo turistima i svim drugim zainteresiranim korisnicima omogućili uslugu prijevoza od Aerodroma do centra grada, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije