Inicijativa NS urodila plodom, postavljena zvučna signalizacija za slijepe i slabovidne osobe

Radiosarajevo.ba
Inicijativa NS urodila plodom, postavljena zvučna signalizacija za slijepe i slabovidne osobe

Na osnovu inicijative Kluba vijećnika Naše stranke na 8. Sjednici Općinskog vijeća, održanoj 27.06.2013.godine za postavljanje zvučne signalizacije za slijepe i slabovidne osobe, općinske službe načelnika Općine Novo Sarajevo su dale saglasnost za realizaciju.

Prema inicijativi pored unapređenja već postojeće svjetlosne signalizacije, te pokrivanja glavnih raskrsnica ove općine Naša stranka je tražila i da se u budućim infrastrukturalnim projektima, prilikom izrade projektne dokumentacije planira postavljanje priključaka za zvučnu signalizaciju, kako bi se povećala sigurnost u kretanju pješaka, a posebno ove kategorije društva.

Nedavno su postavljeni samafori sa zvučnom signalizacijom na slijedećim lokacijama: most Malta u ulici Azize šaćirbegović, most u ulici Topal Osman Paše, te most u ulici Hamdije Čemerlića.

Klub vijećnika Naše stanke je između ostalog u prijedlozima budžeta za 2014.godinu tražio planiranje sredstava za ovu namjenu u iznosu od 32.000 KM, posebno ističući trud službi Načelnika koji su ovu inicijativu sproveli u djelo, te se nadaju da će se obezbjeđenjem sredstava u budžetu nastaviti sa realizacijom i u narednoj godini, saopćeno je iz Naše stranke. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije