Ilijaš: Otvoren rekonstruirani objekt Doma zdravlja i Općine

Radiosarajevo.ba
Ilijaš: Otvoren rekonstruirani objekt Doma zdravlja i Općine
/ Foto: Press KS
U okviru obilježavanja Dana Općine Ilijaš, danas je u ovoj lokalnoj zajednici otvoren rekonstruirani objekt Doma zdravlja i Općine.

Svečanosti su prisustvovali čelnici Kantona, Općine, uposlenici ovih institucija, kao i načelnici drugih općina u Kantonu Sarajevo te brojni građani Ilijaša.

Na zajedničkom objektu u kojem su smješteni Dom zdravlja i Općina izvršeni su radovi nadziđivanja, i to dvije etaže za potrebe Doma zdravlja i jedne za Općinu, te je izmijenjena  fasada i ugrađen lift za korisnike zdravstvenih usluga. Završeni su i  građevinski radovi u unutrašnjosti objekta, nabavljen je kancelarijski namještaj i IT oprema  te je uređen  glavni ulaz u zgradu.

Ukupna vrijednost investicije je 1,41 milion KM, od kojih je 910.000 KM izdvojila Općina Ilijaš, a  ostatak sredstava Kanton Sarajevo.

"Realizacijom ovog projekta Dom zdravlja Ilijaš dobio je ukupno 509 metara kvadratnih, čime su se osigurali prostorni uslovi za pružanje novih zdravstvenih usluga  u okviru Centra za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju, ali i bolji uslovi za rad Centra za mentalno zdravlje i drugih postojećih službi Doma zdravlja. Općina Ilijaš će dobila dodatnih  353 metara kvadratnih za salu Općinskog vijeća i kancelarijski prostor za rad službi organa uprave", naveo je općinski načelnik Akif Fazlić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije