Igra, učenje i zabava za školarce općine Ilidža

Radiosarajevo.ba
Igra, učenje i zabava za školarce općine Ilidža

Manifestacija Dani otvorenih vrata za učenike nižih razreda svih osnovnih škola s područja općine Ilidža počela je danas u Obrazovno-razonodnom centru za mlade "Spajalica".

Manifestaciju organizira Institut za razvoj mladih Kult u svrhu promocije neformalnog obrazovanja za mlade i promocije aktivnosti Obrazovno-razonodnog centra za mlade "Spajalica" uz podršku općine Ilidža.

"Tokom manifestacije učenici će učestvovati u radionicama-workshopovima i zabavnim igrama. Očekuje se da će manifestaciji prisustvovati oko 370 djece od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola s područja općine Ilidža", izjavio je za agenciju Fena glasnogovornik Institut za razvoj mladih Kult Tarik Kapetanović.

Dodao je da je trenutno prisutno oko 80 djece te da djeca dolaze u intervalima.

"Počeli su i workshopovi i radionice za najmlađe učenike, od radionica za crtanje, kreativnih radionica, igara sa loptom. Bit će održane i radionice u okviru edukacionog programa, strani jezici i dodatni edukacijski programi za koje će učenike delegirati nastavnici", pojasnio je Kapetanović.

Kaže da je ova manifestacija od velike važnosti kako bi se mladi dodatno informirali o prednostima procesa neformalnog obrazovanja namijenjenog učenicima osnovnih škola.

Manifestacija će biti održana i sutra od 10 do 13 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije