I u četvrtak sunčano, temperature do 24 stepena

Radiosarajevo.ba
I u četvrtak sunčano, temperature do 24 stepena

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. 

Tokom dana, mjestimično se očekuje povećanje oblačnosti sa juga. Vjetar će biti slab do umjeren južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura kretat će se od 2 do 7, na jugu do 12, a najviša dnevna od 18 do 24 stepena.

U Sarajevu se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana moguće je povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura iznosit će oko 5, a najviša dnevna oko 21 stepen.

Danas je u našoj zemlji bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 5 stupnjeva, Ivan-sedlo i Kupres 16, Livno i Sokolac 17, Neum i Trebinje 18, Drvar 19, Sarajevo, Srebrenica i Stolac 20, Bihać, Bijeljina, Bugojno, Gradačac i Mostar 21, Banja Luka, Doboj, Goražde, Sanski Most, Tuzla, Zvornik i Čapljina 22, Zenica 25 stupnjeva. 

Stabilno i sunčano vrijeme pozitivno će djelovati na većinu ljudi. Krajem dana, kod osjetljivijih osoba moguće su meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, reumatskih bolova i nesanice, kao posljedica približavanja poremećaja vremenskih prilika, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

U petak se u Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, a u Bosni umjereno oblačno vrijeme. Krajem dana i tokom noći u Bosni moguća je i kiša. Jutarnja temperatura kretat će se od 3 do 10, na jugu do 14, a najviša dnevna od 17 do 24 stepena.

U subotu u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a ponegdje uz kišu mobuća je i grmljavina. Jutarnja temperatura kretat će se od 5 do 10, na jugu do 14, a najviša dnevna od 12 do 19 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije