I narednih dana nas čeka oblačno vrijeme

Radiosarajevo.ba
I narednih dana nas čeka oblačno vrijeme

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje umjereno, a u sjeveroistočnim dijelovima i pretežno oblačno vrijeme.

Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima koja se ponegdje može zadržati i veći dio dana. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u južnim i zapadnim djelovima. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu do 4, a najviša dnevna od 2 do 9, na jugu do 13 stepeni.

U Sarajevu u jutarnjim satima moguća je magla ili niska oblačnost, a tokom dana umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko -3, a najviša dnevna oko 3 stepena.

Danas je u BiH bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a na Bjelašnici je registrovan i slab snijeg. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -6 stepeni, Bihać -2, Ivan-sedlo, Kupres, Sarajevo i Tuzla -1, Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Sanski Most, Sokolac, Srebrenica i Zenica 0, Doboj 1, Bugojno 3, Livno 8, Trebinje 10, Stolac 11, Mostar i Čapljina 12 i Neum 13.

U utorak u Bosni i Hercegovini bit će pretežno vedro. U Bosni po kotlinama će biti magle ili niskih oblaka. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između -5 i 0, na jugu Hercegovine 1 do 5, a najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 9, na jugu Hercegovine od 10 do 15 stepeni.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnja temperatura od -6 do 1, na jugu do 10, a najviša dnevna od 5 do 12, na jugu do 15 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije