I danas se očekuje saobraćajna gužva na Stupu

Radiosarajevo.ba
I danas se očekuje saobraćajna gužva na Stupu

Saobraćaj se jutros na većini putnih pravaca u BiH odvija nesmetano po pretežno suhom kolovozu.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na putnim pravcima koji prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, dok su na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući mjestimični odroni kamenja na kolovoz, pa vozače pozivamo na opreznu vožnju prilagođenu  uslovima na putu.

Povremene obustave saobraćaja zbog deminiranja terena, aktuelne su na magistralnim putevima M-20 Foča-Ustikolina (u mjestu Filipovići) i M-14.1 Bosanski Brod-Odžak (u naselju Šikare).

RADOVI:

Autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine (u mjestu Jakupovci), izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

MAGISTRALNI PUTEVI: 
M-4 
Karuše-Tešanj,  zbog sanacionih radova na mostu u Jelahu, saobraća  se  naizmjenično, jednom  trakom. 
M-16
U Karanovcu, na raskrsnici sa regionalnim putem R-414, radovi na mostu, saobraćaj preko mosta dozvoljen vozilima do 5 tona i visine  do 2,80 m. 
M-17 
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

REGIONALNI PUTEVI
R-408
Dubovsko-Kulen Vakuf, u toku su sanacioni radovi, zbog čega se u vremenu od 08 do 17 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom.
R-445
Semizovac-Ilijaš - u vremenu od 07 do 23 sati, izvode se radovi na sanaciji kolovoza zbog čega se saobraćaj odvija usporeno.

KANTON SARAJEVO:
-U toku su radovi na vijaduktu (u sklopu gradnje A-1), zbog čega se na saobraćajnici Stup-Bojnik (u naselju Bojnik) saobraća naizmjenično, jednom trakom  (postavljeni semafori). 
-Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, zauzeta  je krajnja desna traka u ulici Džemala Bijedića (na dijelu od raskrsnice XII transferzale do raskrsnice sa XI transferzalom). Također, zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa).
-Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.
-Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u  ulicama Hasana  Kikića i Josipa Štadlera, javlja BIHAMK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije