Human razlog: Otkriveno zašto bh. grad nije bogato okićen za praznike

Radiosarajevo.ba
Human razlog: Otkriveno zašto bh. grad nije bogato okićen za praznike
Facebook / Volonteri neumorno rade

Za dva dana u Kaknju je prikupljeno 26 paketa zimske odjeće i obuće za migrante, a akcija se nastavlja do petka. 

U ovom gradu u toku je humanitarna akcija prikupljanja zimske odjeće i obuće, te konzervirane hrane i higijenskih potrepština za migrante koji se nalaze na teritoriju BiH. Akciju organiziraju Crveni križ i Općina Kakanj.

Na osnovu odluke kaknjskog načelnika Aldina Šljive dio novca planiranog za doček Nove godine usmjeren je na kupovinu konzervirane hrane, čarapa, kapa... za migrante, te za kupovinu paketića za djecu s posebnim potrebama iz Dnevnog centra u Dobrinju.

"Smatramo da će to biti najsvjetlija tačka u cjelokupnom novogodišnjem programu kojeg pripremaju Općina Kakanj i Javna ustanova Kulturno-sportski centar u dnevnom i noćnom terminu za djecu i odrasle, u Kaknju i na Ponijerima. To je i odgovor na nekoliko pitanja koja smo dobili u smislu zašto Kakanj nije glamuroznije ukrašen pred praznike i zašto za doček Nove godine nije angažirana neka mega popularna muzička zvijezda, pojasnili su iz Općine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije