Harun Mahmutović ogorčen: U cijelom Sarajevu nije bilo uslova za operaciju kćerke

Radiosarajevo.ba
Harun Mahmutović ogorčen: U cijelom Sarajevu nije bilo uslova za operaciju kćerke
Facebook / Harun Mahmutović

Bivši generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović kritikovao je kako u cijelom Sarajevu nisu postojali uslovi da se operiše njegova kćerka, koja je slomila ruku, nakon čega je dijete morao odvesti u Mostar u Kantonalnu bolnicu "Safet Mujić".

„Nakon kompilikovanog loma nadlaktice dijete nije moglo biti operisano u Sarajevu. Klinički centar Sarajevo više nema dječjih hirurga, a bolnica "Abdulah Nakaš" nema dječjeg anesteziologa“, rekao je Mahmutović, a svoje svjedočenje je objavio i na privatnom Facebook profilu.

Zahvalio se sarajevskim ljekarima dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, dr. Seminu Bećirbegoviću, dr. Senadu Maksiću i dr. Hasanu Tanoviću, hirurzima koji su iz Sarajeva otputovali u Mostar kako bi operisali njegovu kćerku.

„Veliko hvala hirurzima..., kojima nije dozvoljeno raditi u Sarajevu, a koji su operisali moju kćerku u Mostaru“, napisao je Mahmutović.

„Dok Sarajevo opet ne postane grad i dok ne bude cijenio svoje ljude čuvajte svoju djecu. Moje je dijete sada hvala Bogu dobro i uspješno se oporavlja, a šta je sa ostalom djecom u Sarajevu?“, rekao je Mahmutović, dodajući da nikada nije vidio tako ljubazno osoblje kao u Kantonalnoj bolnici "Safet Mujić" u Mostaru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije