GRAS-u još uvijek blokirani računi, molba za sporazum poslana Poreznoj upravi

Radiosarajevo.ba
GRAS-u još uvijek blokirani računi, molba za sporazum poslana Poreznoj upravi

Predstavnici preduzeća GRAS jučer su predali dio dokumentacije Poreznoj upravi Federacije BiH za reprogram duga od 12 miliona maraka. Kako je kazao Omer Hadžiomerović, v.d. direktor GRAS, ostatak dokumentacije bit će predat u ponedjeljak.

"Poslali smo molbu da nam što prije deblokiraju račun i mislim da je izvjesno da će doći do potpisivanja sporazuma. Nastojimo da to bude što prije i očekujemo da bi sporazum trebao biti potpisan iduće sedmice. O ovom pitanju izjasnit će se i Vlada Kantona Sarajevo na kolegiju i očekujemo da ćemo dobiti podršku, kako bi u potpunosti ispoštovali sporazum sa Poreznom upravom. Reprogram se odnosi na dug od 12 miliona KM i mi smo tražili da nam se omogući plaćanje na rate od tri do pet godina", istakao je Hadžiomerović.

Adisa Hamzić, portparolka Porezne uprave Federacije BiH, potvrdila je da su dobili dio dokumentacije iz GRAS-a i molbu za plaćanje duga u ratama.

"Dostavljena molba nije kompletna i mi smo ih obavijestili da su dužni kompletirati molbu i tek kada dobijemo sve dokumente, molba će se razmatrati u skladu sa zakonom i Pravilnikom o procedurama prinudne naplate. Transakcijski računi GRAS-a su i dalje blokirani i tako će ostati sve dok se sporazum ne zaključi. Ova procedura će trajati nekoliko dana", pojasnila je Hamzić, piše Oslobodjenje.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije