GRAS iduće sedmice dobija novog direktora, prijavljeno pet kandidata

Radiosarajevo.ba
GRAS iduće sedmice dobija novog direktora, prijavljeno pet kandidata

U preduzeću GRAS očekuju da će im danas biti odblokirani računi koji su blokirani već dvije sedmice. Kako je za Oslobodjenje.ba kazao Omer Hadžiomerović, v.d. direktor GRAS-a danas bi trebao biti potpisan sporazum sa Poreznom upravom Federacije BiH o deblokadi računa.

"Dužni smo im 12 miliona maraka i taj dug ćemo otplaćivati u periodu od pet godina. Saobraćaj se odvija bez problema i neće doći do zastoja. Imamo dovoljno goriva, tako da samo čekamo da se računi odblokiraju i da nastavimo sa radom kao i do sada", istakao je Hadžiomerović.

Osim što se čeka na Poreznu upravu u GRAS-u se sa nestrpljenjem očekuje i novi direktor. Sadašnjem v.d. direktoru Omeru Hadžiomeroviću mandat ističe 15. decembra.

Prema riječima Jusufa Bubice, ministra saobraćaja Kantona Sarajevo, konkursna procedura za imenovanje direktora završena je u ponedjeljak.

"Na konkurs se prijavilo pet kandidata i to tri iz GRAS-a i dva sa strane, tako da kažem. Ono što znam je da su za mjesto direktora konkurisali sadašnji v.d. direktor Omer Hadžiomerović, bivši direktor Hasan Bašić i Senad Međedović, a nisam siguran za imena ova dva kandidata. U GRAS-u ima komisija koja pregleda priloženu dokumentaciju i kada oni završe posao to će predati Nadzornom odboru koji će imenovati direktora. Vjerujem da će ova procedura biti završena u idućoj sedmici i da neće biti smetnji kao što je to bio slučaj sa Nadzornim odborom kojem je mandat davno istekao, ali kojem smo dodatno morali dva puta produžiti mandat", naglasio je Bubica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije