Gradsko vijeće Grada Sarajeva: Danas o Olimpijskom bazenu Otoka

Radiosarajevo.ba
Gradsko vijeće Grada Sarajeva: Danas o Olimpijskom bazenu Otoka

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva vijećnici će u ponedjeljak razmatrati Prijedlog odluke o vršenju funkcije predsjednika i članova Skupštine Javnog preduzeća "Olimpijski bazen Otoka“ Sarajevo, javlja Fena

Ovom odlukom Gradsko vijeće trebalo bi dati ovlaštenje za vršenje funkcije predsjednika Skupštine JP "Olimpijski bazen Otoka“ Dragani Solaković, pomoćnici gradonačelnika za lokalnu samoupravu, dok bi u funkciji članova bili Elvir Hadžiahmetović, sekretar Gradske uprave, i Ramiz Kadić, pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje, kulturu i sport. 

Također, vijećnici će razmatrati i Prijedlog odluke o visini novčanog iznosa pojedinačne i grupne "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ u 2014. godini, po kojem se predlaže iznos od 7.000 KM za pojedinačnu, a isti iznos bi se trebao dijeliti među članovima grupe koja je dobitnik grupne "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva“ u narednoj godini. 

Na dnevnom redu sjednice nalaze se, između ostalog, i informacije - o učešću Grada Sarajeva u IPA fondovima i drugim međunarodnim finansijskim fondovima, o toku priprema za realizaciju projekta "Evropski olimpijski omladinski festival 2017. godine“, o realizaciji projekta iz oblasti zaštite okoliša s Aarhus centrom na području Grada Sarajeva, s prijedlogom mjera, i o aktivnostima na projektu "Revitalizacija Trebevičke žičare“. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije