Posjete / Gradonačelnik Sarajeva družio se sa štićenicima iz doma na Bjelavama

12. 07. 2019. u 15:54:00 Fena

Shares:0

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka posjetio je danas Kantonalnu javnu ustanovu Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama povodom sredstvakoja je Grad Sarajevo osigurao za nabavku novih 20 krevetića i madraca za najmlađe štićenike te ustanove.

„Mi smo iz medija saznali za ovaj problem i odmah reagirali. Ali nama ovdje treba sistemsko rješenje, a ne da se ovako mora intervenirati. Ova djeca i ustanova zaslužuju mnogo više brige i ulaganja“, istaknuo je Skaka.

V.d. direktorica ove javne ustanove Selma Puzo zahvalila je Gradu Sarajevu i gradonačelniku Skaki za dugogodišnju podršku njihovom radu te mu uručila zahvalnicu i sliku koju su izradili štićenici.

„Bila mi je čast danas provesti vrijeme u druženju sa djecom i uposlenicima“, kazao je gradonačelnik.

Tokom posjete razgovarano je o planovima da djeca iz Doma ljetuju u Novom Vinodolskom kao gosti glavnog grada Hrvatske.

Delegacija iz njemačkog grada Friedrichshafena, svaki put prilikom posjete Sarajevu, posjeti i uruči donaciju Domu za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama. Sve je to rezultat intenzivne međunarodne saradnje Grada Sarajeva sa pobratimskim i partnerskim gradovima Evrope i svijeta i trajnom saradnjom sa ovim Domom, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

 

NEMA KOMENTARA