Gradonačelnik Istanbula u Sarajevu: Sačuvajte autentični duh ovog grada

S. H.
Gradonačelnik Istanbula u Sarajevu: Sačuvajte autentični duh ovog grada
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Imamoglu kod Forte

Delegaciju Grada Istanbula predvođenu gradonačelnikom Ekremom İmamoğluom ugostio je danas premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i članovi Vlade KS.

U Sarajevo doputovao gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu

Sarajevo je prvi grad koji je kao gradonačelnik posjetio, napisao je Forto (FOTO)

İmamoglu je jučer stigao u službenu posjetu glavnom gradu BiH i tako ispunio svoje obećanje da će prvo posjetiti Sarajevo nakon što preuzme dužnost gradonačelnika.

Danas je razgovarano o produbljenju veza između Istanbula i Sarajeva.

Premijer Forto rekao je kako su danas bili ponosni domaćini gradonačelnika koji je sam izabrao Sarajevo za službenu posjetu zbog dobre saradnje koju je imao s našim građanima koji borave u Istanbulu. 

"Imali smo priliku danas razgovarati o konstruktivnim prijedlozima da produbimo našu saradnju i već smo se dogovorili", rekao je gradonačelnik Istanbula zahvalivši se na srdačnoj dobrodošlici.

Imamoglu je rekao kako želi da ovaj grad sačuva svoj autentični duh i tolerantne vrijednosti, zbog čega će im Istanbul prenijeti svoja iskustva i pomoći u tim nastojanjima.

Premijer KS rekao je kako ne želi da se traže donacije od grada Istanbula, već želi da se ide ka unapređenju radnih mjesta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije