Građani uznemireni: Brojni ulični psi otrovani u Sarajevu

N. K.
Građani uznemireni: Brojni ulični psi otrovani u Sarajevu
U sarajevskom naselju Dobrinja proteklih dana, tvrde građani, neko truje nezbrinute pse, a portal Radiosarajevo.ba zaprimio je stravične fotografije i snimke koje nam je poslala čitateljica, koja je svjedočila ovom gnusnom činu.

Kako tvrdi naša čitateljica (ime poznato redakciji), radi se o namjernom prosipanju otrova u parkovima u spomenutom naselju, od kojeg je već uginulo nekoliko pasa, i uličnih, ali i pasa koji imaju vlasnike.

"Proteklih dana pokušavamo se boriti za živote pasa koji su otrovani na ovoj lokaciji. Otrov, tačnije pužomor, našli smo u mesu na livadama i u parkovima gdje borave, ne samo psi nego i građani sa svojom djecom“, rekla nam je čitateljica.

Tragom ove informacije, kontaktirali smo MUP Kantona Sarajevo, gdje su nam kazali da u proteklim danima nije zaprimljena prijava po pitanju ovoga slučaja ni u Operativnom centru MUP-a KS-a, ni i u PS Novi Grad.

Prema navodima naše čitateljice, Služba zadužena za odlaganje leševa ispred  KJKP RAD naplatila je ovu uslugu građanima koji su prijavili slučaj, te nam je dostavila račun kao dokaz ovome.

Racun_KJKP_Rad.jpg - Građani uznemireni: Brojni ulični psi otrovani u Sarajevu

Na osnovu ovoga, kontaktirali smo Mirzu Ramića, glasnogovornika KJKP RAD koji nam je rekao da ovo komunalno poduzeće nije zaprimilo nikakvu dojavu o preminulim psima.

Prema riječima naše čitateljice, otrov koji je posut po zelenim površinama, opasan je i po zdravlje ljudi te apelira na sve građane da obrate pažnju kada borave u parkovima u ovom sarajevskom naselju.

Kao dokaz da je izvršeno trovanje pasa, ona nam je dostavila i nalaz veterinara koji potvrđuje njene navode: 

Veterinarski_Nalaz.jpg - Građani uznemireni: Brojni ulični psi otrovani u Sarajevu

U nastavku pogledajte snimke koje nam je poslala čitateljica.

Upozorenje: SNIMCI SU UZNEMIRUJUĆI!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije