Građani traže pritvaranje Rastodera i postupak protiv postupajućeg tužioca

Radiosarajevo.ba
Građani traže pritvaranje Rastodera i postupak protiv postupajućeg tužioca

Građani koji su se danas u 12.00 sati okupili u sarajevskom naselju Nedžarići, zbog puštanja na slobodu Semira Rastodera koji je 1. aprila automobilom usmrtio Havu Šljivić-Dovadžija izjasnili su se sa pet zahtjeva. 

Među zahtjevima dva su posebno akcentirali, a to su da se odmah odredi pritvor počinitelju ubistva, a nakon što se dokaže njegova odgovornost, da bude izrečena najstrožija kazna te da se protiv postupajućeg tužioca pokrene disciplinski postupak i da organi pravosuđa, policija, tužilaštvo i sudstvo svoj posao počnu raditi profesionalno i pravovremeno, javlja Fena.

Osim toga okupljeni su tražili i veći angažman drugih građana, da rade na poboljšanju općeg stanja na način da učestvuju u sprječavanju bilo kakvih društvenih anomalija, u saradnji sa policijom, nevladinim organizacijama i svim nadležnim institucijama. 

Predstavnici skupa kazali su da je cilj koji je bio zacrtan za danas postignut te da će nastavak aktivnosti planirati dok vide kakva će biti povratna informacija na prvo okupljanje. 

Jednosatnom okupljanju podršku su pružili i predstavnici četiri moto kluba iz Sarajeva. 

Havu Šljivić-Dovadžija (27) 1. aprila automobilom je usmrtio Semir Rastoder (24) dok je prelazila ulicu. 

Rastoder je odmah sljedećeg dana pušten na slobodu što je izazvalo revolt građana Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije