Građani Sarajeva ogorčeni: Vode nemamo cijeli dan!

1
Radiosarajevo.ba
Građani Sarajeva ogorčeni: Vode nemamo cijeli dan!
Foto: Facebook / Ilustracija

KJKP Vodovod i kanalizacije najavio je da će danas raditi na uvezivanju novog transportnog cjevovoda za pravac pumpna stanica Alipašin most i pumpna stanica Centra.

Zbog navedeni radova iz ViK-a su najavili da će doći do poremećaja u vodosnadbijevanju u sarajevskim naseljima Podhrastovi, Breka, Stara Breka, Kromolj, Poljine, Grdonj, Bjelave, Panjina kula i u jednom dijelu Sedrenika. 

Ogorčeni građani koji stanuju u sarajevskom naselju Breka, kontaktirali su redakciju portala Radiosarajevo.ba zbog kako kažu nehumanih uslova života.

Oni ističu da u vrijeme pandemije oni nemaju vode cijeli dan, a iz Vodovoda im se niko ne javlja na telefon i nemaju informacija kada bi voda mogla doći.

Građani koji su nas kontaktirali stanuju u ulici Ismeta Mujezinovića.

Mi smo pokušali dobiti odgovor iz ViK-a o čemu se radi i kada bi građani mogli da dobiju vodu, ali niko se na brojeve koji su navedeni na oficijelnoj stranici ViK-a ne javlja.

Iz Vodovoda su u ranijoj najavi radova kazali da se normalizacija vodosnadbijevanja očekuje u večernjim satima, odnosno po okončanju radova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije