Grad Sarajevo vraća sjaj na Katedralu: Kazaljke na satu ponovo postavljene nakon oštećenja

3
Radiosarajevo.ba
Grad Sarajevo vraća sjaj na Katedralu: Kazaljke na satu ponovo postavljene nakon oštećenja
Foto: Facebook / Postavljene kazaljke na satu katedrale

Kazaljke na satu Sarajevske katedrale Srca Isusova, koje su nedavno pale uslijed jakog vjetra, ponovo su postavljene zahvaljujući financiranju Grada Sarajeva.

Grad Sarajevo je ispunio obećanje o pokrivanju troškova popravke sata na Katedrali kako bi doprinio ljepšem izgledu grada.

Nedostatak kazaljki na satu primijećen je tokom snažnog vjetra 23. februara, kada je jedna od kazaljki otpala sa desnog zvonika.

Svaka čast: Ronioci i mještani očistili jezero u BiH

Svaka čast: Ronioci i mještani očistili jezero u BiH

Srećom, u ovom incidentu nije bilo povrijeđenih.

Gradonačelnica Benjamina Karić objavila je na svom Facebook profilu ovu vijest i napisala: " Kazaljke na satovima na sarajevskoj Katedrali Srca Isusova, ponovo su postavljene! Kao što sam i obećala, Grad Sarajevo je pokrio sve troškove popravke sata na Katedrali. Za ljepše lice našeg Grada."

Kazaljke na satovima na sarajevskoj Katedrali Srca Isusova, ponovo su postavljene! Kao što sam i obećala, Grad Sarajevo je pokrio sve troškove popravke sata na Katedrali. Za ljepše lice našeg Grada ❤️

Posted by Benjamina Karić rođ. Londrc on Friday, May 24, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije