Funkcioniše saobraćaj preko Kosove, prelazi Bos. Šamac i Brčko zatvoreni

Radiosarajevo.ba
Funkcioniše saobraćaj preko Kosove, prelazi Bos. Šamac i Brčko zatvoreni

Uspostavljeno je odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-17 Maglaj-Doboj (u mjestu Kosova), tako da se na ovoj dionici vozila propuštaju naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Seljublje), zabranjen je saobraćaj teretnih vozila preko 3,5 tone, dok putnička vozila saobraćaju uz povremene polusatne obustave, javlja BIHAMK.

Saobraćaj je obustavljen i na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari, kao i na regionalnim putevima: R-458 Lopare-Gornja Tuzla, R-454 Bratunac-Drinjača, R-454 Fakovići-Skelani i R-455a Šekovići-Kaštelj.

Na regionalnom putu R-467 Olovo-Ribnica, saobraćaju putnička vozila i teretna vozila do 12 tona ukupne mase.

Na dionicama: M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Čaklovići) i M-14.1 Odžak-Bosanski Brod obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, dok putnička  vozila saobraćaju naizmjenično,  jednom trakom.

Usporeno-jednom trakom, saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Kladanj-Olovo, M-19 Zvornik-Bijeljina (na dionici Donji Šepak-Debela Međa), M-4 Zvornik-Kalesija (na dionici Karakaj-Caparde), M-20 Bileća-Gacko (Stepen) i M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u Čardačanima).

Granični prelazi Bosanski Šamac i Brčko i dalje su zatvoreni za saobraćaj. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

RADOVI:

Autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine (u mjestu Jakupovci), izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. 

MAGISTRALNI PUTEVI: 

M-4 

Simin Han-Kalesija, zbog izvođenja radova u mjestu Čaklovići saobraća se naizmjenično, jednom trakom. 

M-6.1 

Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-14.1 

Bosanski Brod-Odžak u mjestu Velika Brusnica, zbog oštećenja kolovoza saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-17 

Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

M-18

Kladanj-Olovo- zbog sanacije mosta preko Ujića rijeke saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

M-20 

Bileća-Gacko (lokalitet Stepen), zbog opasnosti od  odrona kamenja na kolovoz, saobraća se usporeno-jednom trakom uz postavljenu privremenu signalizaciju. 

REGIONALNI PUTEVI

R-445 Semizovac-Podlugovi (skretanje za Nebočaj i u naselju Malešići) u toku su sanacioni radovi, saobraća se  usporeno.

KANTON SARAJEVO:

Zbog održavanja memorijalnog takmičenja u sportskom penjanju, saobraćaj će u vremenu od 13:30 do 19:00 sati biti obustavljen na magistralnoj cesti M-5 na lokaciji Babin Zub (od tunela do skretanja za Hrešu). Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren u alternativne pravce.

Zbog izvođenja radova na izgradnji Južne longitudinale, mijenja se režim saobraćanja na dijelu ulice Terezije (dionica od zgrade Ceste FBiH do spoja sa ulicom Zagrebačka) i ulici Zagrebačka (na dijelu od raskrsnice sa ulicom Vrbanja do raskrsnice sa ulicom Derviša Numića- na ovoj dionici saobraćaj se ograničava na dvije trake za odvijanje saobraćaja u oba smjera).

U toku su sanacioni radovi na mostu u ulici Hamze Hume (most na Skenderiji), zbog čega je otežano saobraćanje vozila i pješaka. 

Zbog izvođenja radova na sanaciji obalnog zida iza mosta "Čobanija" u ulici Obala Kulina Bana, zabranjen je saobraćaj motornih vozila u krajnjoj desnoj saobraćajnoj traci, dok druge trake ostaju slobodne za saobraćaj.

Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, promet vozila iz pravca Ilidže prema Rajlovcu i aerodromu, kao i iz pravca Rajlovca i aerodroma prema Centru, preusmjeren je na novoizgrađenu rampu. Zauzeta je krajnja desna traka u ulici Džemala Bijedića (na dijelu od raskrsnice XII transferzale do raskrsnice sa XI transferzalom). Također, zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa).

Zbog izvođenja radova usporeno se saobraća u ulicama: Borak, Asima Ferhatovića, Džemala Bijedića kod br.117, Barice i Hasana  Kikića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije