FOTO: Životinje u Pionirskoj dolini dobro podnose promjenu temperatura

Radiosarajevo.ba
FOTO: Životinje u Pionirskoj dolini dobro podnose promjenu temperatura

Sve životinje u zoološkom vrtu Pionirska dolina dobro podnose zimu i promjenu temperatura, potvrdili su Feni iz tog zoološkog vrta.

"Na vrijeme smo se organizirali i prripremili za zimski period. Uradili smo posebne nastambe s termoizolacijom a za životinje iz podnevlja Afrike uradili smo grijanje tako da nema nikakvih problema i sve životinje su prebrodile dosadašnji zimski period", kazao je  upravnik Rekreativno-zabavnog centra Pionirska dolina Esad Tajić.

Naglasio je da je ova zima imala i niske temperature, ali je bilo i lijepih dana.

Kada su lijepi dani, građani u većem broju posjećuju ovaj jedini zoo vrt u BiH tako da je tokom proteklog vikenda oko 2.000 sugrađana posjetilo Pionirsku dolinu.

Kaže  da će uskoro biti nabavljena i jedna grupa majmuna te da su tu životinjsku vrstu osigurali iz prijateljskih evropskih zooloških vrtova.

"Ako bude finansijskih sredstava  za plaćanje troškova i ako budu institucije vlasti odlučile da pomognu pri nabavci nekih novih životinjskih vrsta, mi od prijateljskih evropskih zoo vrtova možemo dobiti gratis bilo koju životinjsku vrstu", naveo je Tajić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije