FOTO: Srušen restoran Plavi zamak na Grbavici

Radiosarajevo.ba
FOTO: Srušen restoran Plavi zamak na Grbavici
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

Danas je u Sarajevu srušen restoran Plavi zamak u naselju Grbavica. Pretpostavljalo se da je riječ o nastavku izgradnje Južne longitudinale.

Naime, kako je od ranije poznato prije same druge faze izgradnje Južne longitudinale, potrebno je da se izvrši uklanjanje svih privremenih i nelegalnih objekata. Taj dio predstavlja potez od stadiona Grbavica do naselja Hrasno. No čini se da je današnje rušenje ipak pitanje privatnog spora.

Kontaktirali smo Direkciju za ceste Kantona Sarajevo, gdje su nam potvrdili da su svjedočili današnjem rušenju pomenutog objekta, ali da još uvijek konkretne poteze nisu provjerili sa Zavodom za izgradnju Kantona Sarajevo.

Inače, Direkcije za puteve KS-a je završila sve potrebne aktivnosi na provedbi tenderske procedure, a onda je uputila EBRD-u na saglasnost, iz čijih sredstava je i obezbjeđen novac za realizaciju izgradnje Južne longitudinale.

Dodatno je potrebno izmjestiti još zgrade sa 66 stanova u ulici Grbavička od broja 62 do 68.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije