FOTO: Spomen-park Mirza Delibašić i Davorin Popović

Radiosarajevo.ba
FOTO: Spomen-park Mirza Delibašić i Davorin Popović
/ Spomen-park Mirza Delibašić i Davorin Popović, FOTO: Radiosarajevo.ba

Spomen-park koji je izgrađen u čast sarajevskim legendama Davorinu Popoviću i Mirzi Delibašiću u sarajevskoj ulici Mis Irbina, iza zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine, sudeći prema fotografijama koje smo danas zabilježili, nalazi se u jako lošem stanju

Klupe za sjedenje su prljave i nalaze se u lošem stanju, fontana u sredini parka nije u funkciji, cvijeće koje bi je trebalo krasiti, nije posađeno, a biste, koje su ogledalo parka, nažalost, jako su prljave. 

Ovo možemo okarakterizirati kao nemar nadležnih za kultno sarajevsko mjesto, posebice što se nalazi prekoputa urbanog i popularnog okupljališta FIS.  

Kontaktirali smo Gradsku upravu Grada Sarajeva koja je nadležna za održavanje ovog parka, s obzirom na to da su Sarajlije ogorčene na odnos prema ovom kultnom mjestu.

"Iz Gradske uprave smo upoznati sa stanjem u kojem se nalazi park. Trudit ćemo se da u narednom periodu opravdamo, odnosno uvažimo sve pozive građana, te da parku opet vratimo stari sjaj. Trenutno možemo govoriti o periodu do 6. aprila, kada je i rođendan Sarajevu", kazao je za Radiosarajevo.ba Hamdo Karić, pomoćnik gradonačelnika za komunalne poslove.

Inače, fontana u parku isključena je u zimskom periodu, a nadati se da će što prije profunkcionirati.

U fotogaleriji pogledajte kako ovaj dio grada izgleda danas. Legende zaslužuju više, mnogo više.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije