FOTO: Slovenački parking papak u Kranjčevićevoj ulici

Radiosarajevo.ba
FOTO: Slovenački parking papak u Kranjčevićevoj ulici
/ Parking papak u Radićevoj ulici, FOTO: Radiosarajevo.ba

Parking papci ne miruju ni vikendom. Njihovi poduhvati ponovo su zabilježeni, a našu današnju fotogaleriju obilježilo je pogrešno parkirano vozilo u Kranjčevićevoj ulici.

Riječ je o papanluku s internacionalnim karakterom s obzirom da je vozilo ljubljanskih registracijskih oznaka.

U galeriji pogledajte i preostale fotografije.

Podsjetimo, na Facebooku je pokrenuta stranica Moj grad, moja sigurnost, moja odgovornost, koju naš portal u potpunosti podržava, s obzirom na zajednički nam cilj - podizanje svijesti vozača i kulture u saobraćaju. Grupa ima za cilj i saradnju sa MUP-om Kantona Sarajevo. Ipak, iako su u MUP-u svjesni problema - nedostatak ljudstva ih sprječava da u potpunosti stanu u kraj tome. 

Tu savjesni građani i lovci na parking papke mogu pomoći, budući da je preporuka glasnogovornika MUP-a Kantona Sarajevo da se svaki takav slučaj direktno prijavi policiji, koja bi u tom slučaju odmah mogla reagovati.

Naime, Irfan Nefić je u izjavi za portal Radiosarajevo.ba istakao kako je najbolji način prijave parking papaka - poziv na broj područne policijske stanice. 

Nefić je apelovao na građane da se za ove situacije ne koristi broj 122- da se ne bi opteretio operativni centar - na koji se prijavljuju krivična djela.

Nefić nam je dao i ova dva broja: 033 206 666 i 033 207 777.

Telefonski brojevi policijskih stanica u Kantonu Sarajevo:

Policijska stanica Centar - 033 443 457 Policijska stanica Stari Grad - 033 442 035 Policijska stanica Novo Sarajevo - 033 619 912  Policijska stanica Novi Grad - 033 472 638  Policijska stanica Ilidža - 033 664 993 
Policijsko odjeljenje Trnovo - 033 439 173
Policijska stanica Hadžići - 033 420 145
Policijska stanica Vogošća - 033 432 666
Policijska stanica Ilijaš - Tel: 033 400 017

Neodgovorne sugrađane koji parkiraju automobile na zelenoj površini treba prijaviti Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću Park u sklopu kojeg djeluje i radna jedinica Komunalni redari, čiji je zadatak briga o očuvanju zelene površine u Kantonu Sarajevo.

Komunalni redari vrše legitimisanje i utvrđivanje identiteta lica zatečenih u vršenju radnji koje su u suprotnosti sa odredbamaZakonu o komunalnoj čistoći. Ukoliko vozač nije u automobilu ili neposrednoj blizini, komunalni redar sačinjava zapisnik te jedan primjerak ostavlja na vidno mjesto na automobilu. Također podnose prijavu kantonalnom inspektoru nadležnom za Komunalnu inspekciju na dalju obradu.

Službu Komunalnih redara koja se nalazi u ulici Ive Andrića do br. 9, možete kontaktirati putem telefona 033 467 562, Fax. + 387 33 560 561 ili e-mail: komunalni.redari@park.ba.

Mi ćemo i dalje svakodnevno objavljivati fotogafije najvećih parking papaka koje pristignu na Facebook grupu Moj grad, moja sigurnost, moja odgovornost, s tim da ćemo od sada objavljivati samo fotografije na kojima se direktno vide tablice vozila, a dostavljene su sa vremenom i mjestom fotografisanja (kako bi se isti lakše mogli prijaviti). Dakle, šaljite fotografije i prijavljujte parking papke policiji kad god možete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije