FOTO: Radnici 'Butmira' ispred zgrade Vlade FBiH

Radiosarajevo.ba
FOTO: Radnici 'Butmira' ispred zgrade Vlade FBiH
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

Oko 30 radnika KJP "Poljoprivredno dobro Butmir" okupilo se jutros ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu da bi iskazali nezadovoljstvo zbog neisplaćivanja poticaja s federalnog nivoa. 

Izvršna direktorica "PD Butmir" Snježana Ljubunčić izjavila je da Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva tom poduzeću nije isplatilo poticaje za proizvodnju mlijeka za prva dva kvartala 2013. godine u iznosu 275 hiljada KM, iako su poticaji za ta dva kvartala isplaćeni svim ostalim proizvođačima u FBiH, javlja Fena.

Prema njenim riječima, ministar Jerko Ivanković Lijanović na taj način vrši pritisak na to poduzeće "u namjeri da njim ovlada". 

Ministar privrede Kantona Sarajevo Emir Hrenovica pojavio se na protestu i rekao da onima koji žele raditi to treba omogućiti, a ne sputavati ih

Radnici "PD Butmir", kako je i ranije najavljeno, okupljat će se ispred zgrade Vlade FBiH svakog radnog dana od 08.00 do 16.00 sati dok ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije