FOTO: Protest radnika GRAS-a - traže neisplaćene plaće

Radiosarajevo.ba
FOTO: Protest radnika GRAS-a - traže neisplaćene plaće
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

Oko pedeset vozača tramvaja nenadano je odlučilo protestirati zbog neisplaćene plaće, pa su tako zaustavili tramvajski saobraćaj i blokirali glavnu gradsku saobraćajnicu kod Remize u Sarajevu. Kako su za Radiosarajevo.ba potvrdili iz GRAS-a, ne zna se kada će saobraćaj biti uspostavljen.

Blokiran je i dio tramvajske trase do okretaljke na Čengić Vili, piše Anadolu Agency. Potpredsjednik Sindikata komunalne privrede podružnica GRAS Rešad Hujdur potvrdio je da je do prekida rada tramvaja i blokade saobraćaja došlo zbog četiri neisplaćene plaće.

"Ovo je vid protesta da ne bi došlo do obustavljanja ostalih vidova saobraćaja", kazao je Hujdur i dodao da je u funkciji trolejbuski i autobuski saobraćaj.

Hujdur je objasnio da je v. d. premijera Kantona Sarajevo Muhamed Kozadra obećao isplatu martovske plaće, ali da to nije ispoštovano što je bio povod za proteste. Sada radnici očekuju povratne informacije iz Vlade Kantona Sarajevo prije nego što donesu odluke o narednim koracima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije