FOTO: Predloženo da sve četiri gradske Općine finansiraju gradnju Trebevićke žičare

Radiosarajevo.ba
FOTO: Predloženo da sve četiri gradske Općine finansiraju gradnju Trebevićke žičare

Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar Sarajevo koje je predvodio predsjedavajući Općinskog vijeća Nedžad Ajnadžić, danas su ugostili delegaciju Grada Sarajeva. Povod posjete bio je razgovor o zajedničkim aktivnostima i projektima Grada Sarajeva i Općine Centar, a akcenat je stavljen na izgradnju Trebevićke žičare.

Uime izvršne i zakonodavne vlasti Grada Sarajeva sastanku su prisustvovali Suljo Agić, predsjedavajući Gradskog vijeća te dogradonačelnici Ranko Čović i Abdulah Skaka. U općinskoj delegaciji pored predsjedavajućeg Ajnadžića, koji je vodio sastanak, bili su i dopredsjedavajući Slaven Kovačević, savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić, te vijećnici Velija Katica i Suvad Kerla.

Ajnadžić je kazao da je sastanak dogovoren kako bi se moglo razgovarati o veoma bitnim projektima i aktivnostima, kako za Općinu Centar tako i za Grad Sarajevo.

"Vi ste imali inicijativu da se zbog pojačanja finansijskog bilansa Grada, četiri gradske općine odreknu svojih prihoda za interes Grada i mislim da ta priča ima smisla, naročito ako to možemo ukomponovati u rješenje oko izgradnje Trebevićke žičare koju svi priželjkujemo. Trebevićka žičara treba da bude interes svih nas i zaista bi bilo dobro sve četiri gradske općine u svojim budžetima obezbijede finansijska sredstva za tu namjenu. Općina Centar je spremna izdvojiti sredstva, međutim jako je važno da svi budemo okupljeni oko ovog projekta, po cijenu i da ova Općina izdvoji više", istaknuo je Ajnadžić.

Dopredsjedavajući Kovačević je predložio da Grad Sarajevo organizira sastanak s predstavnicima sve četiri gradske općine u kojem bi učestvovale i izvršna i zakonodavna vlast. Cilj sastanka trebao bi biti iskazivanje zajedničke podrške izgradnji žičare čime bi se poslala poruka građanima kako sve gradske općine ulažu u ovaj grad bez obzira na čijoj se teritoriji žičara nalazi.

"Obradovan sam stavom Općine Centar da će finansijski podržati projekat izgradnje Trebevićke žičare iako moram naglasiti da nisam iznenađen s obzirom da je ova gradska Općina uvijek podržavala sve projekte koji su od važnosti za građane ovog grada", kazao je Skaka.

Između ostalog, predsjedavajući Ajnadžić je zamolio predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti Grada Sarajeva da daju punu podršku aktuelnim projektima za koje se Općina Centar zalaže kao što su projekat  vodosnabdijevanja Nahoreva, Nahorevskih brda, Muharemovića i Selja, projekat podizanja spomen obilježja, te i drugim projektima koji se tiču, kako Općine tako i Grada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije