FOTO: Povodom Božića novčane donacije Općine Centar

Radiosarajevo.ba
FOTO: Povodom Božića novčane donacije Općine Centar

U povodu nastupajućeg velikog pravoslavnog praznika Božića, u Općini Centar danas je upriličen prijem za deset pravoslavnih porodica, čiji su najbliži kao pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine, izgubili živote tokom proteklog rata u BiH.

Ovom prilikom prisutnim članovima boračkih porodica, kao mali znak pažnje, uručena je simbolična novčana pomoć i kalendar Općine Centar za 2016. godinu.

Porodice poginulih boraca ugostili su Jasna Beba, sekretarica općinskog organa uprave, Slaven Kovačević, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar, te Đulaga Hamza, pomoćnik načelnika za boračka pitanja.

Čestitajući prisutnima predstojeći Božić sa željom za dobro zdravlje i napredak Jasna Beba je u ime načelnika Dževada Bećirevića, Općinskog vijeća Centar, te svih uposlenika Općine kazala da je veoma sretna zbog tradicije druženja sa porodicama poginulih boraca povodom vjerskih praznika.

"Naše druženje je samo mali znak pažnje prema vama kako bismo pokazali da mislimo na vas. Želim da radost Božića unese u vaše domove i među vaše najmilije, mir, ljubav, praštanje i blagostanje i da ove predstojeće Božićne praznike provedete sa ljudima koje najviše volite i poštujete. Također želim da svi skupa imamo na umu da su međusobno uvažavanje, razumijevanje i tolerancija najvažniji temelji zajedničkog života", istaknula je Beba.

Čestitkama se pridružio i dopredsjedavajući Kovačević koji je dodao da Općina Centar u saradnji sa Udruženjem porodica šehida i poginulih boraca općine Centar organizuje ovakve prijeme.

"Samo gradske sarajevske općine imaju ovakvu tradiciju druženja sa porodicama šehida i poginulih boraca, čime pokazujemo da u Centru uvažavamo sve i svakoga, potpuno ravnopravno. Želim da Općinu Centar osjetite kao vašu kuću u koju možete doći kada god želite", naglasio je Kovačević.

Među prisutnima na prijemu bila je i Nedeljka Kaljanac koja je tokom proteklog rata u redovima Armije RBiH izgubila svog supruga Seada.

"Želim se zahvaliti Općini Centar što nas se sjetila na ovakav način. Ovo je gest koji nam jako puno znači, to je jedan lijep znak pažnje koji nas mnogo raduje. Drago nam je da nismo zaboravljeni, da postoji neko ko misli na nas", kazala je Nedeljka.

Na prijedlog Udruženja porodica šehida i poginulih porodica općine Centar, simbolične novčane iznose primili su: Belma Đozo, Sandra Delalić, Radija Rašević, Brankica Alikadić, Safeta Nikolić, Nura Trifković, Spomenka Vučković, Milijana Šolaja, Nedeljka Kaljanac i Spomenka Pajtak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije