FOTO: Pogledajte najbolji rad koji vizualizira stogodišnjicu Sarajevskog atentata

Radiosarajevo.ba
FOTO: Pogledajte najbolji rad koji vizualizira stogodišnjicu Sarajevskog atentata

U prostorijama JU Muzej Sarajeva održana je promocija loga, suvenira i vizualne identifikacije posvećena obilježavanju stogodišnjice Sarajevskog atentata i početka Prvog svjetskog rata. Promocija je održana u saradnji sa studentima i profesorima Likovne akademije u Sarajevu.

Za najbolji, proglašen je rad Amera Mržljaka.

"U fokusu vizualizacije su glavni akteri i ujedno prve žrtve 1. svjetskog rata Gavrilo Princip i Franz Ferdinand, pri čemu sam pokušao izbjeći bilo kakve ideološke predznake", rekao je za Radiosarajevo.ba Amer Mržljak.

"Boje koje je Mržljak odabrao su boje koje naš muzej ima u svom logu, publikacijama i web stranici, koje su već prepoznatljive", kazala je Amra Madžarević, direktorica Muzeja Sarajeva.

Ona je dodala kako rad Mržljaka nosi i određene poruke, te ono što je vrlo interesantno u njegovom radu su intrigantni natpisi, s obzirom na to da postoje podijeljena mišljena o glavnim protagonistima Atentata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije