FOTO: Pogledajte atmosferu sa druženja djece iz Konjević polja i djece iz centra Vladimir Nazor

Radiosarajevo.ba
FOTO: Pogledajte atmosferu sa druženja djece iz Konjević polja i djece iz centra Vladimir Nazor
/ Foto: Radiosarajevo.ba

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Vladimir Nadzor organizirao je danas niz aktivnosti. 

Centar su danas posjetili učenici osnovne škole iz Konjević- Polja, učenici nižih razreda iz OŠ Osman Nakaš, OŠ Aleksa Šantić i Treće OŠ Ilidža i tom prilikom je upriličeno druženje s učenicima nižih razreda Centra.

Za učenike iz Konjević-Polja organizirana je i likovna radionica.

Za roditelje je organizirana radionica o temi Predrasude u komunikaciji, a održano je i stručno predavanje za roditelje i zaposlenike Prezentacija Floor Time modela kao podrška djeci koja nemaju sposobnost verbale komunikacije, kazao je Feni direktor Centra Zulfo Ahmetović. 

Naglasio je da Centar Vladimir Nazor, kao ustanova za stručnu podršku djeci i omladini s intelektualnim teškoćama, svake godine obilježava 3. decembar, Međunarodni dan osoba s invaliditetom.

"Ove godine kao i prethodnih organizirali smo niz aktivnosti. Tradicionalno pozivamo djecu iz sarajevskih osnovnih škola koja družeći se zajedno s našim učenicima na jedan od najboljih načina pokazuju ono što je tema ovogodišnjeg dana osoba s invaliditetom a to je probijanje barijera, otvorena vrata i inkluzivno društvo za sve. Smatramo da djeca najbolje mogu promovirati takav jedan koncept i mi smo to danas pokazali", kazao je Ahmetović.

Godišnje obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom ima za cilj da promovira razumijevanje problema invaliditeta i mobilizira podršku za dignitet, prava i dobrobit osoba s invaliditetom. Na ovaj dan smo, željeli ugostiti i učenike iz Konjević- Polja i organizirati im jedan nastavni dan te pokazati podršku za dignitet i pravo na obrazovanje, naglasio je Ahmetović.

Željeli smo pokazati da naša djeca mogu biti od koristi drugima i pomoći u njihovoj borbi za ostvarivanje prava, dodao je Ahmetović. U fotogaleriji pogledajte atmosferu sa druženja učenika iz Konjević polja i djece iz centra Vladimir Nazor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije