FOTO: Otvoren novi operacioni blok u KCUS-u sa 11 novih sala

Radiosarajevo.ba
FOTO: Otvoren novi operacioni blok u KCUS-u sa 11 novih sala
/ FOTO: Radiosarajevo.ba

Federalni premijer Nermin Nikšić, direktor hirurških disciplima KCUS-a Haris Tanović i zamjenik ambasadora Saudijske Arabije u BiH Muhammed al Farshouti u ponedjeljak su na Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo otvorili novi operacioni blok, koji je smješten na etažama 06 i 07 Centralnog medicinskog bloka. 

U novoizgrađenom prostoru se nalazi 11 novih operacionih sala s intenzivnom njegom, na ukupnoj površini od 5.000 kvadratnih metara. 

Prigodnoj ceremoniji, upriličenoj tim povodom u amfiteatru KCUS-a, prisustvovali su predstavnici vlasti i struke. Naglašen je značaj tog projekta za razvoj te medicinske ustanove, uvjeti za kvalitetniju edukaciju osoblja i bolji uvjete liječenja za pacijente.

Federalni premijer Nikšić naglasio je na tom skupu da je KCUS vodeća zdravstvena ustanova u BiH, a kvalitetom rada svrstava se u ravan s vodećim evropskim centrima. 

''KCUS prije svega zahvaljujući radu, trudu i zalaganju zaposlenika uspijeva snagu usmjeriti prema onome što jeste najbitnije, prema svakom pacijentu'', kazao je.   

I resorni federalni ministar Rusmir Mesihović mišljenja je da su ovim projektom ovdašnji pacijenti dobili vrhunske uvjete za liječenje te da je to značajno za kompletan zdravstveni sistem.

Generalni direktor KCUS-a Damir Aganović gostima je na današnjoj svečanosti prezentirao dosadašnje rezultate, ali i projekte čija je realizacija u toku, a sve zarad još kvalitetnije zdravstvene zaštite i boljih uvjeta rada. 

Kantonalni premijer Suad Zeljković ističe da ovaj projekt i rezultati koje postiže KCUS treba da bude ohrabrenje za budućnost "te da se svi okrenemo dobrim stvarima i aktivnostima koje su u funkciji  građana".  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije