FOTO: Mladost, osmijesi i buka tokom Maturijade u Bosanskoj Krupi

Radiosarajevo.ba
FOTO: Mladost, osmijesi i buka tokom Maturijade u Bosanskoj Krupi
/ FOTO: Općina Bosanska Krupa

U Bosanskoj Krupi jučer je održana četvrta po redu Maturijada. Zabavu je organizirao načelnik Općine, Armin Halitović, želeći sve maturante okupiti na jednom mjestu kako bi osim dobrim uspjehom i vladanjem, završetak srednjoškolskog obrazovanja krunisali pjesmom, plesom i druženjem. U Maturijadi su učestvovali svi učenici četvrtih razreda Opće gimnazije „Bosanska Krupa“ i Mješovite srednje škole „Safet Krupić“.

Kao i prethodne tri godine, za vrijeme održavanja Maturijade mladosti, osmijeha i buke nije nedostajalo na ulicama Bosanske Krupe. Maturanti su u majicama pripremljenim specijalno za tu prigodu prvo došli u Male ade gdje su se fotografirali, družili sa prijateljima i sugrađanima. Nakon toga su prošetali centrom grada, a zatim se uputili u ugostiteljski objekt rezerviran samo za njih.

Kako kažu i sami maturanti, tek je tada počeo pravi dernek. Do 23:00 sata, kada su učenici putnici imali obezbijeđen prevoz, zabavljao ih je poznati bosanskokrupski muzičar Emir Hasić.

Inače, cilj ove manifestacije je da se mladi, na vrlo bitnoj prekretnici života, još više zbliže ili pak steknu poznanstva koja će im mnogo značiti kada odu studirati u druge gradove, da se opuste, ali i „zagriju“ za aktivnosti koje tek dolaze. Između ostalog, tu su maturalne zabave koja se organiziraju u okviru školskih aktivnosti, ali i polaganje završnog, maturalnog ispita.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije