FOTO: Budite i vi dio akcije 'Jedan paketić - jedan osmijeh'

Radiosarajevo.ba
FOTO: Budite i vi dio akcije 'Jedan paketić - jedan osmijeh'

"Jedan paketić - jedan osmijeh" naziv je akcije solidarnosti koju je organizirao Crveni križ Novo Sarajevo, u saradnji sa Vijećem mladih Novo Sarajevo, a povodom 20. 12. - Međunarodnog dana solidarnosti. Nakon što je akcija proteklog vikenda održana u sarajevskim tržnim centrima, prikupljanje stvari za paketiće se nastavlja.

"Veliki broj građana se odazvao našem pozivu, u centrima je prikupljeno dosta različitih stvari. Akciju nastavljamo i dalje i pozivamo sve koji mogu da pomognu i doniraju igračke, slatkiše, školski pribor, slikovnice i slično. Donirane stvari mogu predati u prostorijama Crvenog križa Novo Sarajevo do petka kada planiramo pakovati paketiće", izjavila je za Radiosarajevo.ba  Amina Kurtagić glasnogovornica CK Novo Sarajevo.

Cilj ove akcije je obradovati djecu koja su korisnici Javne kuhinje Crvenog križa i izmamiti im osmjeh na lice, saopćeno je iz Crvenog križa.

"Nažalost, djece ima puno, ali pokušaćemo na najbolji mogući način prikupljene stvari rasporediti, kako bi svako dijete do 7 godina dobilo paketić. Do sada smo zadovoljni odzivom građana, ali se nadamo da će biti još bolji u narednim danima", rekla je Nine Peleksić, predsjednica Mladih CK Novo Sarajevo.

Ovoj akciji pridružili su se i učenici sarajevske Treće gimnazije. Mnogima je ovo bilo prvo iskustvo ovog tipa.

Haris Nuhić, učenik Treće gimnazije je sretan što može pomoći u prikupljanju stvari za paketiće i dati svoj doprinos. Prema njegovim riječima veliki broj učenika planira se nakon ove akcije priključiti Crvenom križu, i svojim volontiranjem pomoći drugima.

Podjela paketića će biti održana narednog vikenda u prostorijama Međunarodnog centra za djecu i omladinu na Grbavici. Paketiće će mališanima dijeliti poznate ličnosti.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije