Reakcija / Evo šta je Skaka odgovorio na optužbe da bruka Sarajevo

27. 12. 2019. u 13:53:00 M. R. S.

Shares: 42

Nakon saopćenja iz Naše stranke da gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka bruka Sarajevo jer izbjegava susret sa gradonačelnikom Istanbula Ekremom Imamogluom, te da bi se susreo s prvim čovjekom ovog turskog grada da je na tu poziciju imenovan Erdoganov kandidat, komentar smo zatražili, i dobili, od samog Skake.

Njegov odgovor prenosimo u cjelosti.

„Naravno da nisu tačni navodi Naše stranke, koja pokušava zloupotrijebiti gosta iz Turske u političke svrhe. Grad Sarajevo i Grad Istanbul su gradovi pobratimi, čija je saradnja duga, sadržajna i u interesu oba grada. Ona će biti nastavljena i uspješna neovisno od personalnog odnosa i političkih okolnosti. Ja sam čestitao novom gradonačelniku Istanbula kada je bio izabran, imamo redovnu komunikaciju između naših gradova.

Drago mi je da je izabrao Sarajevo za posjetu. Turska država je prijateljska, turski narod je prijateljski i uvijek su ovdje dobrodošli. Nekada naši prijatelji dobro ne razumiju specifične političke okolnosti, nadležnosti i uloge Grada i Kantona, nekada ih uvuku u politizaciju, ali mi to ne zamjeramo. Važno je da građani imaju koristi od naših aktivnosti“, naveo je Skaka.

Naša stranka: Izbjegavajući susret s Imamogluom, Skaka sramoti Sarajevo

KOMENTARI (3)