Emotivan i strastven: Večeras se premijerno emituje promotivni film o Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Emotivan i strastven: Večeras se premijerno emituje promotivni film o Sarajevu
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Povodom 6. aprila - Dana grada Sarajeva, večeras se premijerno emitira promotivni film za glavni grad Bosne i Hercegovine realiziran uz svjetske i evropske standarde produkcije i kvalitete.

"Prepun sjajnih kadrova koji oduzimaju dah, film na jedan novi, posebno emotivan i strastven način dočarava Sarajevo kao stjecište dobrih ljudi, ugodnog života, mladosti, tradicije i historije, te brojnih turističkih atrakcija", saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Gradonačelnik Abdulah Skaka istakao je da se radi o vrhunskom filmu realiziranom tokom proteklih mjeseci, a koji se premijerno objavljuje u vrlo specifičnim okolnostima zbog čega, kako ističe, dolazi do izražaja ta “njegova okrenutost budućnosti”.

"Sada smo suočeni sa jednim globalnim izazovom i krizom koja će sigurno uticati i na brzinu razvoja i napretka Sarajeva. Ali, uporedo sa tom bitkom, moramo gledati u budućnost i spremati se za novo vrijeme koje će sigurno doći. Ovo je korak u tom smjeru", dodao je Skaka.

Pogledajte film: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije