Elmedin Konaković o komunalnim uslugama: Više niko nije zaštićen

Radiosarajevo.ba
Elmedin Konaković o komunalnim uslugama: Više niko nije zaštićen
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Kontrola velikih potrošača vode i usluga odvođenja otpada te uvođenje nelegalnih korisnika u sistem dala je do sada vrlo dobre rezultate i biće nastavljena i dalje, zaključak je to sa današnjeg radnog sastanka predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića, ministara u Vladi Kantona Sarajevo te čelnih ljudi komunalnih preduzeća 'Vodovod i kanalizacija' i 'Rad', te Kantonalne inspekcije, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Kako je navedeno, sa sastanka na kojim su predočeni dosaadašnji rezultati pokrenutih akcija te planovi za njihov nastavak, upućen je i apel svima koji imaju anomalije i neregularnosti u korištenju ovih komunalnih usluga da ih na vrijeme prijave kako bi izbjegli velike kazne predviđene u takvim slučajevima.

"Napokon je sistem opredijeljen i spreman da se razračuna sa nelegalnim potrošačima koji su do sada koristili pogodnosti zaobilaženja sistema te tako direktno nanosili štetu ovim preduzećima i čitavom komunalnom sistemu. Niko više nije zaštitćen od plaćanja onoga što koristi. Vrlo smo zadovoljni aktivnostima koje se vode u ova dva preduzeća u koje će ubuduće biti uključeno još ljudi", poručio je predsjedavajući Konaković .

On je još jednom pozvao sve koji su do sada bili van sistema korištenja i plaćanja komunlanih usluga da se prijave kako bi izbjegli moguće velike kazne i sankcije zbog nalaza koje utvrdi nadzor, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije