Edukacija i zabava: Dogs Trust druženje s ljubiteljima pasa

Radiosarajevo.ba
Edukacija i zabava: Dogs Trust druženje s ljubiteljima pasa

Dogs Trust Bosne i Hercegovine trenutno provodi kampanju besplatne sterilizacije vlasničkih pasa u Kantonu Sarajevo i Istočno Sarajevo, koja će trajati do 12. aprila.

Dogs Trust časti: Besplatna sterilizacija vlasničkih pasa

U okviru kampanje, Dogs Trust će u subotu, 29. marta na platou ispred BBI centra u Sarajevu, od 11 do 15 sati organizovati veliki edukativno-zabavni događaj za sadašnje i buduće vlasnike pasa, djecu, odrasle i općenito sve ljubitelje pasa.

Ovaj događaj će biti prilika vlasnicima pasa da zakažu besplatnu sterilizaciju i mikročiping za svog psa na licu mjesta, a djeca će imati priliku da učestvuju u zabavnim edukativnim radionicama o sigurnosti i odgovornom vlasništvu, dok će stručnjaci iz Dogs Trusta i volonteri biti tu da odgovore na sva pitanja i podijele informativne materijale.

Zvijezda događaja ZdrAV, ZdrAV kampanje biće Aleks, sretan i prijateljski raspoložen pas koji će se družiti s prisutnima.

Kampanja besplatne sterilizacije vlasničkih pasa u Kantonu Sarajevo i Istočnom Sarajevu dio je mjera sveobuhvatne kontrole populacije pasa i doprinosi smanjenju broja pasa na ulici. Kampanja je počela 17. marta 2014.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije