Džemo Bisić: Sačekat ćemo i vidjeti kako će banke reagirati

Radiosarajevo.ba
Džemo Bisić: Sačekat ćemo i vidjeti kako će banke reagirati

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo su sa 21 glasom za i tri suzdržana usvojili Odluku o davanju saglasnosti KJP ZOI'84 Olimpijski centar Sarajevo d.o.o. Sarajevo za upis hipoteke na poslovnu zgradu, u ulici Branilaca Sarajeva br. 21, radi dugoročnog kreditnog zaduženja kod poslovne banke u iznosu od 8.000.000 KM.

Vijest je to koja bi, dugoročno, ovo preduzeću mogla donijeti mir i stabilnost. 

Kako je u razgovoru za Televiziju Sarajevo kazao direktor ZOI '84 Džemo Bisić, još uvijek nije poznato kako će banke reagirati na Odluku i kako će se stvari po tom pitanju odvijati u narednim sedmicama.

''Ovo je samo jedan u nizu koraka ka konačnom cilju. Ne znam kako će banke reagirati'', rekao je Bisić.

Dodao je i da se od sanacionog plana u ovom preduzeću odstupilo u manjoj mjeri isključivo zbog iznimno slabe zimske sezone.

''Snijega nije bilo u dovoljnim količinama. Da je bilo drugačije, od sanacionog plana ne bismo odsupili. U narednom periodu menadžment preduzeća poseban će akcent staviti na isplatu plata radnicima, a potom i ispunjavanja obaveza prema dobavljačima i energentima'', zaključio je Bisić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije