Dogs Trust počinje cjelogodišnju kampanju sterilizacije za vlasničke i pse lutalice

Radiosarajevo.ba
Dogs Trust počinje cjelogodišnju kampanju sterilizacije za vlasničke i pse lutalice

Fondacija Dogs Trust će ove godine finansirati i osigurati tehničku podršku za cjelogodišnju sterilizaciju i dodatnu obradu vlasničkih pasa, kao i kontinuiranu masovnu sterilizaciju i dodatnu obradu pasa lutalica u Kantonu Sarajevo. Ova podrška počinje 25. 1. 2016. godine i trajat će do 25.12.2016. godine. 

Novi dodatak značajnoj podršci Fondacije u sprečavanju napuštanja pasa je centar za obuku pasa koja sa radom počinje već 1. marta. 

Cilj ovog programa je da se vlasnicima pasa Kantona Sarajevo omogući da besplatno nauče kako efikasno upravljati ponašanjem svoga psa na najpozitivniji način, kako bi se smanjila mogućnost da ljubimca napuste zbog eventualnog neželjenog ponašanja. U program mogu biti uključeni svi vlasnički psi iz Kantona Sarajevo - od mladih pasa, novih ljubimaca koji tu mogu sa svojim vlasnicima od početka formirati pozitivne navike, do pasa koji su već razvili neko neželjeno ponašanje koje predstavlja smetnju vlasniku.

Za informaciju o školi za pse i zakazivanje termina, vlasnici pasa iz Kantona Sarajevo mogu već sada pozvati broj predstavništva - 033 832 593. 

U dodatku cjelogodišnjoj kampanji sterilizacije neobrađenih pasa lutalica, Fondacija će finansirati i revakcinaciju protiv bjesnila za pse lutalice koji su ranije obrađeni kroz program Fondacije. 

Revakcinacijom će psi biti dodatno zaštićeni od ove opasne infekcije, te će se time eliminirati ovaj zdravstveni rizik za zajednicu.

Besplatni programi sterilizacije i pozitivnog treninga za vlasničke pse zajedno će spriječiti glavne razloge eskalacije problema pasa lutalica, a to su nekontrolirana reprodukcija, neplansko potomstvo ljubimaca koje vlasnici često napuštaju, te napuštanje ljubimaca zbog njihovog neželjenog ponašanja.

Za više informacija o trogodišnjoj podršci Fondacije Dogs Trust u BiH, te o postignućima i finansijskom aspektu podrške, posjetite našu web stranicu i pogledajte infografiku sa sumiranim rezultatima.


Klik na fotografiju za infografiku

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije