Sarajevo / Dogs Trust nagradio vlasnike pasa na druženju za kraj ljeta

19. 09. 2017. u 11:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares:8

Druženje za vlasnike pasa, njihove ljubimce, te sve ljubitelje pasa, u organizaciji Predstavništva Fondacije Dogs Trust u BiH u subotu, 16. septembra u bašti Restorana Sevilla na Vilsonovom šetalištu, prošlo je u lijepom raspoloženju.

Ovom prilikom, pored promocije odgovornog vlasništva, Predstavništvo je najavilo širenje svoje podrške u Bosni i Hercegovini kroz Program fostering udomljavanja. Svi prijatelji i ljubitelji životinja koji su prisustvovali događaju imali su priliku čuti osnovne detalje novog programa, te su pozvani da se prijave i budu pozvani na intervju za fostere volontere.

Događaju su prisustvovali brojni vlasnici i ljubimci, te djeca i svi koji su željeli svratiti.  U sklopu nagradnog izvlačenja, pet vlasnika pasa doblio je premijum pakete s poklonima za svoje ljubimce koji uključuju i Dogs Trust Delux krevet za pse s vodootpornom futrolom koja se može skidati radi pranja, dok su svi posjetioci – vlasnici pasa također dobili premijum poklone koji uključuju praktičnu, vodootpornu prenosivu zdjelu za vodu u obliku pernice, te vodootpornu auto podlogu za pse, igračke i dekice za pse, i druge korisne stvarčice.

Na događaju je predstavljena i izložba ljetnih fotografija ljubimaca koje su osigurali samo vlasnici pasa, a po završetku događaja, uokvirenu fotografiju su mogli ponijeti za uspomenu.

Ni zabava za najmlađe nije izostala, te su Djeca imala priliku učestvovati u zabavno-edukativnim sadržajima koje su pripremile Edukatorice Predstavništva, te su i oni kući otišli s poklonima i balonima.

Pokretanje Programa fostering udomljavanja je prvi korak Predstavništva Fondacije Dogs Trust u BiH  ka ostvarenju svojih planova za podršku kvalitetnom udomljavanju pasa u Bosni i Hercegovini.

Involviranjem u udomljavanje, Dogs Trust zatvara krug svoje sveobuhvatne podrške u rješavanju problema napuštenih pasa.

Međutim, samo uspostava i provedba zakonskog Sistema za upravljanje populacijom pasa od strane odgovornih vlasti, dovest će do efikasnog i održivog rješenja problema i dana kada će psi, umjesto na ulicama, živjeti sa svojim odgovornim vlasnicima.

NEMA KOMENTARA