Dječija nedjelja: Druženje sa preko 800 djece i mladih

Radiosarajevo.ba
Dječija nedjelja: Druženje sa preko 800 djece i mladih
Već tradicionalno, prva sedmica mjeseca oktobra posvećena je obilježavanju Dječije nedjelje.

Kao i prethodnih godina, Organizacija SOS Dječija sela BiH, organizirajući i
učestvujući u različitim aktivnostima i manifestacijama daje svoj doprinos obilježavanju ovog značajnog datuma. Dječija nedjelja je prilika da se, mnogo glasnije nego inače, ukaže na obavezu poštivanja Konvencije UN-a o pravima djeteta u BiH, ali i prilika da djeca kroz igru saznaju i nauče o dječijim pravima.

Ove godine kroz Dječiju nedjelju SOS Dječija sela BiH će promovisati toleranciju, saradnju i solidarnost za bolju socijalizaciju i integraciju djece bez roditeljskog staranja.

Program obilježavanja Dječije nedelje na lokacijama Goražde, Gračanica, Mostar,
Sarajevo će biti u znaku radionica za djecu i roditelje sa ciljem upoznavanja o pravima djece, ali i o važnosti igre za učenje i socijalizaciju, razvijanja svijesti o značaju porodične solidarnosti i saradnje za svakog člana porodice.

Organizacija SOS Dječija sela BiH priprema Dane otvorenih vrata u Sarajevu, Gračanici, Mostaru i Goraždu namijenjene lokalnoj zajednici, aktuelnim i potencijalnim partnerima sa ciljem povećanja svjesnosti javnosti o značaju preventivnog rada sa porodicama koje su u riziku od odvajanja djece.

U narednim danima tokom trajanja Dječije nedjelje družit ćemo se i raditi sa preko 800 djece i mladih te sa preko 100 roditelja. Iz lokalne zajednice očekujemo prisustvo i učešće preko 300 građana i građanki, a sve uz pomoć naših partnera – njih 73.




Organizacija SOS Dječija sela BiH djeluje kroz dva SOS Dječija sela (u Sarajevu
Gračanici), Program Jačanja porodice (u Sarajevu, Mostaru, Gračanici, Maglaju,
Goražde i Srebrenici), Edukativne programe ( Centar za rani rast i razvoj SOS dječiji vrtići, Superbus, Evropski volonterski servis) i Program za mlade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije