Dječak povrijeđen u požaru u teškom stanju, danas dženaza ocu

Radiosarajevo.ba
Dječak povrijeđen u požaru u teškom stanju, danas dženaza ocu

Trogodišnji R. B., koji je u petak povrijeđen u stravičnom požaru u sarajevskom naselju Švrakino Selo, u izuzetno je teškom zdravstvenom stanju. On je i dalje priključen na aparate za disanje i ljekari se bore za njegov život.

U požaru u Švrakinom Selu muškarac poginuo, povrijeđeni žena i dijete

Dženaza nastradalom ocu Kemalu Balićevcu, koji je prije smrti pokušao spasiti sina u porodičnoj kući u ulici Vjesila Čurčića na broju 90, bit će klanjana danas na gradskom groblju Vlakovo.

Njegova 23-godišnja supruga Elmina lakše je povrijeđena. Uzrok požara još nije poznat. Vatrogasci su Kemalovo tijelo zatekli u polusjedećem položaju samo dvadesetak centimetara od prozora u prostoriji koju je vatra u potpunosti zahvatila. 

Prema svemu sudeći, nesretni čovjek pokušao je otvoriti prozor, ali ga je toplota savladala. Najvjerovatnije se ugušio ugljenmonoksidom, piše Avaz.ba. 

Dječaka je iz sobe na prvom spratu spasio vatrogasac Adis Kahrimanović. Ubrzo se vatra proširila i na krov kuće, tako da su vatrogasci lomili crepove da bi je stavili pod kontrolu. 

Čekaju se nalazi  vještaka protivpožarne zaštite i trenutno se može samo nagađati mogući uzrok požara, ali pretpostavljaju da su u pitanju dotrajale elektroinstalacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije