Djeca u Naselju heroja Sokolje dobijaju svoje prvo igralište: Pri kraju radovi na izgradnji

Radiosarajevo.ba
Djeca u Naselju heroja Sokolje dobijaju svoje prvo igralište: Pri kraju radovi na izgradnji

Pri kraju su radovi na izgradnji dječijeg igrališta u ulici Numan-paše Ćuprilića u Naselju heroja Sokolje. Ovo naselje do sada nije imalo niti jedno igralište za djecu, tako da će najmlađi sugrađani ovog dijela Novog Grada uskoro dobiti prostor za igru, kako piše Fena.

Nalazi se u blizini Osnovne škole Sokolje i izgrađeno je u dva nivoa, koja su povezana pješačkom stazom. Igralište je ograđeno, tako da su djeca sigurna, a u sklopu igrališta postavljene su i klupe za sjedenje, gdje roditelji mogu odmoriti dok se njihova djeca igraju.

Podijeljeno je u zone sa pješčanom i gumiranom podlogom, što je od velikog značaja, jer se djeca ne mogu povrijediti prilikom pada, a bit će opremljeno mobilijarom i modernim spravama za igru. Preostalo je da se izvrši montaža zaštitnih gumenih obloga, postavi kula sa toboganima, ljuljačka, njihalica, pješčanik i klackalice, te korpe za otpatke.

Pored ovog igrališta, uskoro je planiran i nastavak izgradnje dječijeg igrališta na Trgu Zlatnih ljiljana, kao i izgradnja igrališta na Bulevaru Mimara Sinana i u ulici Omladinskih radnih brigada na Dobrinji.

U proteklom periodu na području Novog Grada izgrađena su dječija igrališta u naseljima Buća i Boljakov Potok, Švrakino Selo, Staro Hrasno i u Saraj-Polju, te prva faza igrališta na Trgu Zlatnih ljiljana na Dobrinji. Sva dječija igrališta su ograđena i opremljena modernim mobilijarom. Također, obnovljen je i veliki broj dječijih igrališta koja su bila u jako lošem stanju, zapuštena i sa polomljenim inventarom.

Izgradnjom igrališta za djecu Općina Novi Grad nastoji obezbijedi što više prostora za bezbrižnu dječiju igru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije