Sarajevo / DF: „Tzv. Bh. blok izdao Kristinu Ljevak, mi podržavamo imenovanje“

28. 06. 2019. u 15:09:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 8

Kantonalni odbor Demokratske fronte (DF) smatra da je Kristina Ljevak s obzirom na reference i kompetencije kredibilan kandidat za dužnost direktorice Televizije Sarajevo (TV SA) te i dalje podržava prijedlog njenog imenovanja.

„Potez takozvanog Bh. bloka (Naše stranke i SDP-a) da odustane od pomenutog imenovanje nakon izvršenih pritisaka, ocijenjujemo kukavičkim i politički nezrelim, posebno imajući u vidu to što pritisci dolaze od strane onih koji još uvijek smatraju da je ime i struktura krvnih zrnaca iznad referenci i kompetencija“, navodi se u saopćenju.

Dodaje se da povinovanje pred ovakvim pritiscima nije samo izdaja Kristine Ljevak od strane Naše stranke i SDP-a nego i izdaja principa građanskog društva.

„Očito je da su se u takozvanom Bh. bloku utoliko prepali onih koji zagovaraju politiku prebrojavanja krvnih zrnaca, pa su bez ikakvog valjanog objašnjenja odustali od imenovanja. DF ostaje pri svojoj ranijoj odluci i poziva takozvani Bh. blok da smogne hrabrosti i poštenja te stane iza vlastite odluke. Ukoliko za to nemaju hrabrosti neka odmah prestanu zavaravati javnost tvrdnjama da se i oni bore za građansko društvo“, naglašeno je u saopćenju KO DF Sarajevo.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA