Danas umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme

Radiosarajevo.ba
Danas umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme

U četvrtak, 10. aprila 2014, u Bosni i Hercegovini se očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana se očekuju kratkotrajni lokalni pljuskovi, a više padavina u Bosni u noći na petak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutranja temperatura zraka većinom između – 2 i 4 °C, na jugu Hercegovine od 3 do 7 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 16 °C, na jugu Hercegovine od 16 do 20 °C. 

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. U većini zemlje će biti stabilnije i ugodnije, mada uz pojačano sjeverno strujanje zraka, što će povremeno praviti probleme osjetljivim osobama.

U sjeveroistočnoj Bosni, slično kao i prethodnih par dana, promjenljivo i prohladno vrijeme uzrokovaće nešto izraženije tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije