Danas oblačno, nestabilno i osjetno svježije vrijeme s kišom i grmljavinom

Radiosarajevo.ba
Danas oblačno, nestabilno i osjetno svježije vrijeme s kišom i grmljavinom

Danas se u većem dijelu naše zemlje očekuje pretežno oblačno, nestabilno i osjetno svježije vrijeme, praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar, slab do umjeren, uglavnom, istočni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od 13 do 17, na jugu do 21, a dnevne od 16 do 23, na jugu zemlje do 28 °C. 

U Sarajevu nestabilno vrijeme, praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 15, a dnevna oko 19 °C. 

Intenzivnije padavine očekuju se poslijepodne. Očekivana količina padavina od 10 do 20, a u područjima sa izraženijim padavinama (zapadna i istočna Bosna) do 25 l/m2.

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Osvježenje u vidu nižih temperatura i padavina, ugodno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Pri tome bi, izraženije na jugu, relativno visoke temperature u sadejstvu sa većim procentom vlage u zraku, mogle uzrokovati probleme osjetljivim osobama. U pojedinim, sunčanijim dijelovima zemlje i dalje treba voditi brigu o zaštiti od UV zračenja.

U nedjelju, 15. juna 2014., također oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima. U sjeverozapadnim područjima Bosne, uglavnom, bez padavine. Očekivana količina padavina u toku 24 sata: u centralnim, zapadnim i istočnim područjima od 10 do 15, a na jugu od 1 do 5 l/m2. Jutarnje temperature od 9 do 14, na jugu do 19, a dnevne od 16 do 24, na jugu zemlje do 27 stepeni. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije