Danas kiša, ne zaboravite kišobrane

Radiosarajevo.ba
Danas kiša, ne zaboravite kišobrane

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom u centralnim i istočnim područjima, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. 

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Rudo 4; Sarajevo, Sokolac 2; Bjelašnica, Foča, Goražde, Gradačac, Ivan Sedlo, Srebrenica, Tuzla 1. 

Danas će na jugu i jugozapadu naše zemlje preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.U ostatku zemlje pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje, poslije podne, u istočnim i sjeveroistočnim područjima. Tokom prijepodneva u centralnoj i istočnoj Bosni sa kišom, a u višim područjima moguća je slaba susnježica ili snijeg. Vjetar, u Bosni, slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni, u Hercegovini, umjerena do pojačana, bura. Dnevna temperatura od 2 do 9, na jugu zemlje do 14 °C. 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom tokom prijepodneva. Temperature između 1 i 3°C. 

Bioprognoza

Tokom dana, kod osjetljivih osoba moguće su poteškoće u vidu reumatskih bolova, glavobolje i promjene raspoloženja, obzirom da će doći do kratkotrajnog pogoršanja vremenskih prilika. Usljed niskih temperatura i zagađenja zraka, najkritičniji periodi za hronične bolesnike su jutarnji i večernji sati, kada je preporučljivo reducirati kretanje. Na jugu će biti sunčanije, ali uz sjeverno strujanje koje će povremeno kvariti ugođaj.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije