Dan Općine Centar Sarajevo: Svečana sjednica Općinskog vijeća i dodjela priznanja

Fena
Dan Općine Centar Sarajevo: Svečana sjednica Općinskog vijeća i dodjela priznanja
Svečanom sjednicom Općinskog vijeća i dodjelom priznanja, obilježen je Dan Općine Centar Sarajevo.

Načelnik ove općine Nedžad Ajnadžić podsjetio je da će 2. maj 1992. godine ostati datum koji je upisan u historiju kao jedan od najsudbonosnijih trenutaka, kada su u dramatičnoj borbi slabo naoružani branitelji Sarajeva, bez artiljerijskog oružja, zaustavili tenkove.

Istakao je da historija ratovanja na evropskom tlu nije zabilježila sličan događaj kakav je bio u opkoljenom Sarajevu.

Predstavnici Općine Centar su uručili jednokratne novčane donacije za 91 boračku porodicu. Također su dodijeljene i povelje "Zlatni ljiljan" Enesu Imamoviću, Mirsadu Škaljiću i Edibu Tajiću, zatim zahvalnice sa "Zlatnim ljiljanom" Mihajlu Vračiću i Ešrefu Sejtariju te Zahvalnica sa grbom Općine Centar Franjevcima Bosne Srebrene.

Priznanje za najboljeg policajca za 2017. godinu uručena je Suadu Tankoviću, a Pohvala policijskom službeniku Prve policijske uprave Almiru Čoliću.

Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje cvijeća na gradska spomen-obilježja, mezarja i groblja te odavanje počasti poginulim braniteljima i žrtvama agresije 1992-1995.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije