Damir Marjanović o eventualnom povratku u Kantonalnu vladu

Radiosarajevo.ba
Damir Marjanović o eventualnom povratku u Kantonalnu vladu

Vijest da bi zastupnik Naše stranke Predrag Kojović mogao biti novi mandatar Vlade Kantona Sarajevo jutros se pojavila u sarajevskim medijima.

Zvaničnih informacija o kandidaturi još uvijek nema, a zanimljivo je bilo čuti šta o Kojovićevoj kandidaturi, ali i svom eventualnom povratku u Vladu kaže bivši ministar obrazovanja Damir Marjanović.

On je u kratkom razgovora za portal Radiosarajevo.ba kazao da eventualno imenovanje Kojovića na mjesto mandatara gleda s osobnim simpatijama, ali i da njegov povratak nije realna opcija.

''Iako s određenim osobnim simpatijama gledam opciju da gospodin Kojović bude premijer KS-a, moj novi angažman na poziciji ministra obrazovanja u trenutnom političkom okruženju koje vlada u Skupštini KS-a i kratkom vremenu koje bi ta vlada imala za djelovanje, nije realna opcija'', rekao je Marjanović.

Podsjećamo, nešto ranije eventualnu kandidaturu Kojovića komentirao je i Elmedin Konaković, šef Kluba zastupnika Stranke demokratske akcije, poručivši da se radi o ''nekom ko pokazuje visoki karakter i moral u onome što radi''.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije